Pikaperehdytys Caralian saloihin aka uuden pelaajan opas

Yleinen ilmoitustaulu. Täällä ilmoitetaan tärkeistä ja ajankohtaisista asioista, joten alueen lukeminen on tärkeää silloin kun uusia viestejä näkyy.

Pikaperehdytys Caralian saloihin aka uuden pelaajan opas

ViestiKirjoittaja feiarth » 09. Elo 2012 20:56

PIKAPEREHDYTYS CARALIAN SALOIHIN ~ aka uuden pelaajan opas

Heipä hei ja aivan ensimmäiseksi tahdon toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Caraliaan! Mukavaa, että olet löytänyt tiesi tänne. Seuraavaksi tehtävänäni onkin hieman valaista Caralian käytännöistä - yritän tehdä sen lyhyesti ja poimien oleellisuudet pääsivuston teksteistä.


PELAAMISESTA YLEISESTI

  Pelaaminen tapahtuu kanssapelaajan kanssa vuorottelemalla, ethän siis kirjoita peräkkäisiä viestejä - peräkkäiset viestit eivät ole suotavia offgame-alueellakaan.
  Hahmojen puheessa alkuperäisen kotimaan kieli (muu kuin suomen kieli), murteet ja puhekieli/slangi ovat hyväksyttäviä.
  Oikeinkirjoitus kunniaan, oikoluethan tekstisi ennen lähettämistä, kiitos.
  NPC-hahmojen eli kuvitteelisten hahmojen käyttö on sallittua. Varothan kuitenkin, ettei NPC-hahmo saa liikaa huomiota pelissäsi. NPC-hahmot ovat kaikkien peliin osallistuvien pelaajien liikuteltavissa.

PELITYYPIT JA LYHYT OHJEISTUS

  Offline: Rauhallistempoista, pidempää pelaamista varten, viestillä ei ole määrättyä minimittaa, mutta suositus kulkee 15 rivissä.
  Online: Nopeatempoisempaa pelaamista silloin, kun molemmat (tai kaikki) pelaajista ovat yhtä aikaa paikalla. Peliajoista sovitaan yleensä yksityisviestein tai messengerissä. Peli jäädytetään, mikäli se jää kesken pelaajien poistuessa koneelta. Viestillä ei ole minimimittaa, mutta vältäthän parin sanan vastauksia.
  Hahmot saavat jakaantua eli olla useammassa paikassa yhtä aikaa. Jotta hahmon elinkaarta Caraliassa olisi hieman helpompi hahmottaa, suosittelen aikajanan tekemistä - ja päivittämistä.
  Jokaisen onlinepelin alkuun sekä otsikoihin tulee merkitä pelipaikka. Otsikoinnissa käytettävät lyhenteet löydät täältä.
  Yksinpelit ovat sallittuja ja suotaviakin. Niiden kautta pääset paremmin sisälle hahmosi sielunelämään. Merkitsethän otsikkoon, että kyseessä on yksinpeli (merkintä yp riittää).

KIELLETTYÄ

  Autohittaus eli toisen hahmon "liikuttaminen" omassa vuorossaan. Jokainen päättää oman hahmonsa tekemisistä itse.
  Munchaus eli oman hahmon ylivertaisuutta. Hahmot voivat olla normaalia parempia esimerkiksi tappelemaan, mutta kuolemattomia tai haavoittumattomia ne eivät ole. Muista realistisuus!
  Metapelaaminen eli hahmosi tietää sellaista, mitä sinä tiedät, vaikkei se ole kyennyt päättelemään sellaista pelitilanteesta tai aikaisemmista peleistään. Hahmot eivät ole kaikkitietäviä.

MUUTA TÄRKEÄÄ

feiarth
 

Paluu Infoa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron