Tartunta

Metsä on melko avaranpuoleista aluetta, joka on loistava ajanviettopaikka helppokulkuisen maaston sekä metsien hyvän kunnon vuoksi. Monet hevoset saattavat ottaa laukkakisoja keskellä havumetsiä pujotellen kuusien ja mäntyjen oksien väleistä, kerta tilaa sen verran löytyy, vaikka silmien täytyy silti olla auki, ettei pää kalahda puunrunkoon vauhdin hurmassa.

Tartunta

ViestiKirjoittaja Mwjan » 05. Tammi 2014 12:45

Quickstep

Päivät, yöt, viikot ja kuukaudet ovat vierineet nopeasti eteenpäin. Kaikki odottavat innolla kevättä, koska lumi sulaa ja sen alta paljastuu runsas sato syötäväksi. Jokainen tällä hetkellä on niukalla ravinnolla ja siitä taistelevat kaikki. Jokainen haluaa selvitä hengissä syömällä, pitämällä itsensä kunnossa.

Pakkanen kiristää ja tuuli heittelee puiden latvoja raivokkaasti puolelta toiselle. Tämän tuulen keskellä kävelee suuri valkosukkainen, läsipäinen ori, joka on etsimässä itselleen ravintoa kuumeen voimin. Lähiaikoina se on tuntenut voimakasta yskää, sekä sieraimet ovat alkaneet vuotamaan. Syystä tuntemattomasta ori ei tiedä laisinkaan mitä häntä vaivaa. Ensimmäinen epäilys on vain pelkästä kuumeesta, mutta liian heikko ja huimausta ilmenevä olotila voi viitata huomattavasti pahempaan tautiin.

Se yskäisee kävellessään havumetsässä, lumihevosten alueella. Sieraimet valuvat edelleen paksua, ehkä hieman ällöttävää räkää. Silmät tuntuvat turvonneen entisestään ja joka hetkellä kun se yrittää sulkea silmänsä, päätä vihlaisee ja pahasti.
Quickstep ei koskaan aikaisemmin ole kokenut vastaavaa tilannetta ja asia huolestuttaa häntä hieman. Pian on löydettävä henkilö, sellainen joka pystyy oria auttamaan. Hänen on pakko saada tietoon sairaudestaan ja siitä onko se ylipäätään tappava. On turhaa kuolla sairauteen, mutta luontoäiti on vahva.

Sukkajalan on turha lopettaa etsimistään. Päättäväisenä, olotilastaan huolimatta se jatkaa matkaansa läpi havumetsän. Yhtäkkiä sen on pysähdyttävä puun luokse. Miksi? Takaraivoa kutittaa aivan järjettömästi eikä se voi vastustaa hinkata päätään vasten suuren karheaa puuta. Raaputus jatkuu edelleen muutamien minuuttienkin kuluttua. Pitkän aikaa kun tämä hinkkaa niskaansa puuhun, saa hän aikaiseksi kitkaa joka puolestaan kuumottaa niskan ja repii sen haavoille. Ori ei välitä vaan jatkaa puuhaansa siihen asti, kun olotila on helpottunut.

Viimein kun olotila paranee, se lopettaa puuhansa, ravistaa päätään ja jatkaa matkaansa. Hänen on saatava tietää missä tässä on oikein kyse. Onko tämä vaarallinenkin? Ori ei tiedä, että hänellä on pääntauti, joka johtaa kuolemaan jos paiseet ehtivät levitä aivoihin ja puhjeta. Hänen on löydettävä apua, mahdollisimman pian.

Quickstep poistuu
Mwjan
 

Paluu Havumetsä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron