Ei drinkki tapa

"Aukiolla on muutamia hevosia keskusteluun syventyneenä. Osa itkee, osa nauraa, joku taitaa nukkuakin ja hei, ovatko ne kaikki edes elossa?"

Momentumin sanoja lainataksemme - astu kaikin mokomin sisään ja ota itse selvää yhteismaan sademetsässä sijaitsevasta baarista.

Ei drinkki tapa

ViestiKirjoittaja wispie » 13. Kesä 2013 00:43

[Sachiyo ja Lawless? :D]

Dostoi oli täysin pöyristynyt tavasta, jolla kaksi nuorehkoa hevosta kaulailivat yhden kiven luona. Hän piti huolen, että hiljainen paheksunta huokui hänen asenteestaan heille asti. Tiukka mulkaisu heidän suuntaansa varmisti sen. Hän oli kuullut, ettei drinkkejä tarjoiltu ihan nuorille, mutta hänen käsityksensä mukaan he olivat joka tapauksessa liian nuoria. Eikä hellyyttä pitäisi osoittaa vieraiden läsnäollessa kuin varsoille.

'Kevytkenkäisiä ovat, phyi', Ori nurisi astellessaan kohti hevosta, jonka hän arveli olevan vastuussa koko paikasta. Kotilaumansa tuttavuuksien kuvailema, voikko ori Reggae oli ainakin paikalla, joten kokoontumuspaikan pyörät pyörivät melko normaaliin tahtiin.
"Iltaa", vaaleampi baarimikkoveljeksistä tervehti tuntematonta rennosti hymyillen.
"Iltaa", sana tuli ulos Dostoin suusta oudosi töksähtäen. Ruunikko venäjänratsu ei ollut kovinkaan sosiaalisesti sulavalla päällä alkuunkaan. Päivä oli ollut huono alusta lähtien. Mitään massiivisen pahaa tai väärää ei ollut edes tapahtunut, mutta ikävän kolea keli oli saanut hänet huonolle tuulelle. Eilinen ahertelu ja kylmä yö olivat saaneet hänen lihaksensa jäykistymään, ja koska hän matkusti suurimman osan matkastaan yksin, hän ei voinut pyytää ketään vähän rapsuttelemaan ja hieromaan kipeää kohtaa ristiselästä. Seura, jonka kanssa hän hetkisen matkusti, oli taas sen sijaan melko tuntematonta, joten hän ei kehdannut pyytää sellaista. Niin, hänen palautumiskykynsä ei ollut aivan nuoren veroinen, joten vetristymiseen meni hetki - mutta se oli kuitenkin omiaan antamaan huonon alun päivälle. Hän oli saanut kuunnella meluisia teinejä reitillään, sen jälkeen oli ruvennut satamaan ja sen lisäksi hän oli saanut vielä hetkeksi kiven kavioonsa. Tänään ei vain tuntunut sujuvan.

Kaatosateessa litimärkänä linkuttaessaan hän päätti haluavansa rentoutua drinkin ääressä. Jotain hyvää, jotain rauhoittavaa. Siten hän päätyi poikkeamaan hiukan reitiltään illanviettoon Magic Drinkiin. Tärkeimmät velvollisuudet oli jo hoidettu, hän oli käynyt kertomassa metsäponiystävänsä tuttavalle varsan syntymästä, ja tietysti kertomassa muita kuulumisia. Sammyn, joka oli siis hänen ensimmäisiä tapaamiaan hevosia, ystävä Higgs oli aavikkohevosia, ja hän olisi kovasti halunnut nähdä ystävättärensä uuden varsan. Pääntaudin pelossa Sammy ei lähtenyt pois metsäponien alueelta, joten Dostoi sai hoitaa pahoittelut ja saada sitten aamun lihassäryssään vielä kiivaan aavikkolaisen raivarit naamoilleen. Noh, pahoittelihan Higgs melkein heti jäljestä.

Mutta nyt hän halusi unohtaa kiukuttelevat tammat, ja siihen auttaisi varmasti kookospähkinällinen jotain hyvää.

"Noh, saisko olla jotain juomista?" Reggae kysyi, havahduttaen ruunikkoa oria ajatuksistaan. Reggae oli suurehko, sen kokoinen että sitä sieti vähän kadehtiakin. Muuten hän oli miellyttävän oloinen, mutta Dostoi itse ei ollut kovin miellyttävällä tuulella.
"Kyllä, jotain hyvää ja vahvan makuista", ori nyökkäsi.
"Saan siis melko vapaat kädet? Mun on pitänytkin vähän harjotella muutamaa yhdistelmää", voikko selitti ja alkoi puuhastella kookospähkinänkuorien kanssa. Dostoi ei jaksanut kummemmin katsella, mitä drinkkiin tuli - hänen tarkkaavaisuutensa ja kunnollisuutensa oli tänään vähän hakoteillä. Kun drinkki hänen eteensä ilmestyi, hän kiitteli vähän rupuisesti ja maistoi sitten. Vaaleahko neste oli kirpsakkaa, mutta makuun sekoittui häivähdys makeaa ja jotain muutakin. Hyvinhän se maistui.

[Vähä jotenki sekavaa mut mjoo :D]
wispie
 

Re: Ei drinkki tapa

ViestiKirjoittaja Siuri » 09. Heinä 2013 00:10

[Tulemme kyllä DDD: Joskin vähän myöhässä aikataulusta..]

Lawless

Sen jälkeen, kun sade oli loppunut, pääsin vihdoin nousemaan märältä sammaleelta sademetsän keskeltä. Suuren lehtipuun alle sade ei itsessään yltänyt, mutta sen sijaan koko metsä lähes tulvi vedestä. Lätäköitä oli joka toiselle askeleelle tarjolla, eikä polun vieressäkään ollut mukava kävellä. Nyt kavioitani sitten peitti kuivunut kurakerros aina sukanrajoja myöten.
Jos jotain positiivista voisi keksiä näiden sadepäivien jälkeen, olisi ensinäkin se, että sade on vihdoin loppunut. Taivas on yhä pilvinen ja ilma kostea, mutta tuskin tarvitsee pelätä enää rankkasateen eksyvän päälle – ainakaan muutamaan päivään. Ja vielä tätäkin parempaa on se, että lähistöllä, aivan muutaman sadan metrin päässä, sijaitsee tuo iki-ihana murheenpoistopaikka Magic Drink.

Vauhtini kiihtyy lähes huomaamatta ripeämmäksi. En oikeastaan jaksa kiinnittää huomiota millään tapaa siihen, mitä ympärilläni tapahtuu, en hevosiin, jotka kävelevät vastaan enkä lätäköihin, joihin jälleen uppoan. Mielessäni on vain kaksi asiaa: ärsytys ja Delight.
Minusta tuntuu, että odotan paljon tältä illalta. Minulla on täysin selvät sävelet, kuinka toimin. Ensiksi kävelen näyttävästi ja itsevarmasti aukiolle, joka on täynnä kauniita nuoria neitoja. Sitten istahdan baaritiskillä jonkun viehättävän tamman viereen ja tilaan hänelle Submarinen. Tai kaksi, ehkä jopa kolme. Sitten minulla on koko loppuilta aikaa käyttää viehätysvoimaani ja saada tammalta jalat pois alta. Siihen ei toisaalta paljon tarvita.
Hymy, joka koristaa turpaani, heijastaa jo kauaksi itsekeskeisyyttäni. Ehkä se on jopa viehättävä, kukapa ei itsevarmasta komeasta miespuolisesta orista pitäisi.

Ei kestä kauaakaan, kun pääsen aukion reunamalle. Pysähdyn hetkeksi paikoilleni ja käyn paikan tarjonnan läpi.
Ilmeeni muuttuu hetkessä jo hieman epätoivoiseksi, jopa hämmästyneeksi. Missä ne kaikki nuoret hevoset oikein ovat?
Pöydissä istuu keski-ikäisiä vanhoja juoppoja ämmiä ja heidän seurassaan vähintään yhtä ryppyisiä himokkaita miehiä. Muutama nuoripari löytyy, mutta kaikilla tosiaan näyttäisi jo olevan seuralainen. Tiskilläkin jököttää paikoillaan pienikokoinen ruskea ori. Hänen viereensä, noin metrin päähän, ilmestyy pian valkoinen nuorikko, joka näyttäisi juttelevan Reggaen kanssa samaan aikaan, kun Reggae sekoittelee muita juomia.
Nyt olisi minun aikani iskeä.

Kävelen tiskille kimon tamman tyhjälle puolelle.
”No mutta hei kaunokainen”, sanon matalalla äänellä hymyillen vinosti.
”Tämä paikka ei ole turvallinen noin ihastuttavalle tammalle, saanen tarjota seuraani”, ehdotan tammalle, joka naurahtaa, ja kookospähkinän eteensä saatuaan lähtee kävelemään poispäin sanaakaan sanomatta.
Jään katsomaan ihmeissäni tammaa, joka astelee siron näköisesti samanikäisen orin viereen erään kannon luokse.
Äh, ai hän kuului näihin varattuihin olentoihin, muuten hän olisi jo varmasti sulanut eteeni.
Vilkaisen vanhempaa kurttuista herraa tiskillä.
”Hän vain esittää vaikeaa”, sanon hänelle hymyillen.
”Hei, Reggae, yksi Delight kiiiiitoooos”, hihkaisen tiskin takana hääräävälle.
”Tulossa”, hän sanoo, ja silmänräpäyksessä edessäni onkin vaaleaa nestettä täynnä oleva kookospähkinä.
Katsastan paikan uudelleen läpi, mutta tarjonta ei ole muuttunut sitten viime näkemän. Niinpä jään tiskille litkimään kirpeää juomaa.
Sachin pelinurkka ~ Aikajana ~ Seuranhaku ~ DA
Sachi köpötellyt mukana 06.03.'10 ->

o. Falcon - Ylänköhevonen
o. Lawless - Lumihevonen
t. Loska - Lumihevosten johtajatar
t. Titania - Tasankohevonen
t. Nessa - Vuoristoponi
o. Tuisku - Lumihevonen
o. Arthur - Vuoristoponi
t. Meg - Tasankohevonen
o. Lucas - Ylänköhevonen
t. Sinna - Metsäponi


» Matkalla kulkeneet: Adolf, César, Luna, Thalassa, Kashmir, Halla, Zephyr, Roll, Vonder & Darius
Avatar
Siuri
Admin
 
Viestit: 3039
Liittynyt: 20. Huhti 2010 17:01
Paikkakunta: Tampere

Re: Ei drinkki tapa

ViestiKirjoittaja wispie » 09. Heinä 2013 12:41

Hän erittää keskittyä omiin asioihinsa, vaikka juomansa hyvään makuun, mutta ei voi välttyä kuuntelemasta verustoverinsa lörpötystä. Ensin paikalle oli tullut siro, valkoinen tamma, joka vaikutti aavikkolaishevoselta. Tietenkään Dostoi ei ollut varma, mutta kunhan nyt arvasi. Hän oli tilannut juoman ja vaihtanut muutaman tuttavallisen sanan Reggaen kanssa – ehkä he tunsivat toisensa aiemmin, tai ehkä se oli vain Reggaen luonnollista sujuvuutta sosiaalisissa kontakteissa. Todella, baarimikko oli kadehdittavan mukava tyyppi.

Baarimikon ja tamman keskustelu ei kuitenkaan ollut kovin mieleenjäävä, mutta tamman odotellessa vielä drinkkiään paikalle pörhälsi joku toinen tyyppi. Hänkin oli suurehko, ja siroon tammaan verrattuna jykevä – mutta ei varmasti yhtä tanakkajalkainen kuin Dostoi itse. Mistä näitä Dostoita isompia oreja tänään tänne oikein tuli? Hän vilkaisi lähikantojen ja -kivien ääreen, ja kyllä, moni vaikutti ruunikkoa isommalta. Tämäkin pikkuseikka tuntui oikein kiukuttavan häntä tänään.
Joka tapauksessa hallakko tervehti tammaa imelästi ja koitti vielä kenties maailman kuluneinta iskurepliikkiä. Nätillä tammalla taitaa kuitenkin olla sen verran vientiä, että hän on kuullut useampia. Niin, jos Dostoikin olisi ollut nuorempi, olisi hänkin saattanut olla kiinnostunut... Mutta ne oli niitä nuoruuden hömpötyksiä ne.
Siro hevonen kuitenkin kävelee drinkin saatuaan oman kavaljeerinsa luo.
”Hän vain esittää vaikeaa”, iskurepliikkiori sanoo Dostoille, melkein kuin selittäen, mutta hän ei ilmeisesti ole ottanut onkeensa pakeista. Vanhempi oreista naurahtaa, mutta kuivasti, eikä hänen mielialansa ole vielä lainkaan lähtenyt nousuun. Juoma ei ole ehtinyt vaikuttaa. Hallakko tuo hänen mieleensä vanhan tuttavan, mutta ei erityisen hyvässä mielessä.
”Niin, tai häntä ei vain tosiaankaan kiinnosta”, ruunikko totesi kylmästi. Muut piikittelyt hän jätti sanomatta ja keskittyi täyttämään vatsansa juomalla.
wispie
 

Re: Ei drinkki tapa

ViestiKirjoittaja Siuri » 18. Heinä 2013 00:44

Mit-..
Silmäni rävähtävät varmasti lautasen kokoisiksi, kun toinen antaa esille vaihtoehdon, ettei tammaa muka olisi kiinnostanut.
"Hä?!" saan vain tokaistua pistävästi. Jään hetkeksi tuijottamaan suurikokoista oria, mutta päätän asian jäädä tähän - tämän kerran.
Käännyn takaisin kohti tiskiä, jonka päällä on kookospähkinän puolikkaani täynnä nestettä. Delightiahan se, aivan kuten pyysin, totean mielessäni työntäessäni turpani pähkinään.
Nostan pääni kuitenkin melkoisen nopeasti ylös ja käännyn taas vieressä istuvan puoleen.
"Kyllä sitä kiinnosti", sanon ja vilkaisen tammaa, joka nyt jo kaulailee poikaystävänsä vieressä. Tai säädön. Tai mikä ikinä onkaan. Tuskin ainakaan yhdenillanjuttu, selvästi näyttävät tuntevan vähän paremmin.
Mutta miksi ihmeessä toinen väitti, ettei tammaa muka olisi kiinnostanut? Selvästihän hän hymyili minulle lähtiessään pois! Jumalauta..
Ja sitten leveä hymy nousee kasvoilleni katsoessani oria.
"Aivan!" aloitan ja katson oria. No kestipä tajuta..
"Sä olet vaan kateellinen kun olet noin vanha, etkä ikinä voisi saada tuollaista tammaa", sanon sitten naurahtaen toiselle.
"Itsehän olen ori parhaassa iässä, ja kyllä tammat vain lankeavat jalkojeni juureen halutessani", sanon sitten ja käännyn taas kookospähkinän puoleen.

Käännyn katsomaan aukiota jättäen juomani selän taakse. Missä ihmeessä kaikki ovat? Eikö ilta ole vielä tarpeeksi pitkällä, että tänne voisi nuorempiakin tulla vai mitä..
Vain vanhoja ja kurttuisia tammoja. Heh, nehän kävisivät tuolle ikävälle orille aivan täydellisesti!
Nauran mielessäni mielikuvalle, jossa tuo ori yrittää vanhoja hevosia, mutta saa niiltäkin pakit.
Okei, eipäs nyt aleta ilkeillä.
Käännyn takaisin juomani puoleen ja hörpin sen kerralla kurkusta alas.
"Toooinen samanlainen!" hihkaisen. Baarimestari on vaihtunut, Reggae on näköjään hakemassa tyhjiä kookospähkinöitä pöydiltä.
Sachin pelinurkka ~ Aikajana ~ Seuranhaku ~ DA
Sachi köpötellyt mukana 06.03.'10 ->

o. Falcon - Ylänköhevonen
o. Lawless - Lumihevonen
t. Loska - Lumihevosten johtajatar
t. Titania - Tasankohevonen
t. Nessa - Vuoristoponi
o. Tuisku - Lumihevonen
o. Arthur - Vuoristoponi
t. Meg - Tasankohevonen
o. Lucas - Ylänköhevonen
t. Sinna - Metsäponi


» Matkalla kulkeneet: Adolf, César, Luna, Thalassa, Kashmir, Halla, Zephyr, Roll, Vonder & Darius
Avatar
Siuri
Admin
 
Viestit: 3039
Liittynyt: 20. Huhti 2010 17:01
Paikkakunta: Tampere

Re: Ei drinkki tapa

ViestiKirjoittaja wispie » 09. Syys 2013 16:45

Dostoi yritti nieleskellä kiukkuaan. Hänen kuului olla vakavasti otettava alainen, ori, joka hoiti asiansa niin kuin piti, ikään kuin mies paikallaan. Ja korostetusti vielä oikein oiva mies paikallaan. Hänen johtajattarensa ei tarvitsisi äkkipikaisia ja säheltäviä alaisia, räkänokkia tai tyhjännaurajia. Hän tietenkään tahtonut tuottaa pettymystä johtajalleen nujakoimalla nuorempien kanssa. Mielessään hän näki johtajattaren pettyneen katseen, joka musertaisi hänen sydämensä. Sitä paitsi oli lapsellista kiivastua tuollaisten pojannulikkojen puheista. Lapsellista ja epäluotettavaa.

Toki olihan se nootti vähän osunut ja uponnut arkaan kohtaan. Hän oli häpeäkseen melko kokematon naisasioissa, sillä elämän alkupuoli oli hujahtanut velvollisuuksissa. Mutta hän ei ollut vanha, ei suinkaan, vain sopivasti kypsynyt eli ehdottomasti ori parhaassa iässä. Vähän kokenut jo, mutta terveellisten elintapojen vuoksi vielä monta vuotta erinomaisessa kunnossa, nuoruuden uhkarohkeus ja ajattelemattomuus olivat poissa... Toisin kuin tuolta heittiöltä.

Mutta jonkunhan sitä oli ojennettava, ja toisaalta ori ei ollut nyt johtajattarensa asioilla vaan niinsanotusti viihteellä. Ei siitä muuten mitään tule, ei yhtikäs mitään jos tuommoiset isottelijat (tosin kunnioitettavalla säkäkorkeudella ei tarvinnut paljoa isotella) saivat käyskennellä ympäriinsä ilman, että kukaan vähänkään pahasti sanoi. Sitä kasvaa kieroon semmoisella elämällä, kun on liian helppoa. Jos tuo olisi laitetu mettään mies ja tavarat selässään niin se olisi varmasti kaatunut ensimmäisiin puunjuuriin tai laukannut aukealle ammuttavaksi omaa tyhmyyttään. Sitähän tekisi vain palveluksen, jos näyttäisi, ettei maailma mennyt aina ihan pikkuherran mielen mukaan.

"Oriksi parhaassa iässään olet harvinaisen typerä. Ihmettelen, miten olet selvinnyt hengissä. Tammat lankeavat jalkojesi juureen vain kompastuessaan", Dostoi napautti ja luimisteli korviaan. Hän ei pelännyt tuollaista hongankolistelijaa.
wispie
 


Paluu Magic Drink

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron