Hahmojen realistisuudesta

Tältä alueelta löytyvät kaikki Caralian tulevaisuuden suunnitteluun liittyvät viestiketjut. Voit myös esittää mieltäsi askarruttavat kysymykset kysymyksiä ja vastauksia -viestiketjuun.

Hahmojen realistisuudesta

ViestiKirjoittaja feiarth » 09. Tammi 2013 14:23

Almuli nosti pinnalle hyvin mielenkiintoisen kysymyksen, jota on jollain tasolla puitukin aina välillä foorumille, mutta puidaampa tältäkin kantilta!

Suorat quotet kysymyksiä ja vastauksia -triidistä:
Almuli kirjoitti:Selatessani Caralian hahmoja huomasin muutaman suomenhevosen, joiden luojat eivät ole ehkä ottaneet huomioon kyseisen rodun ominaisuuksia, esim mahdolliset suokkien värit tai että suomenhevoset nimetään aina suomen tai ruotsinkielellä. Siis no tämähän on vain mielikuvitus maailmaa, mutta eikö silti pitäisi ottaa huomioon hevosrotujen ominaisuudet hahmoa luodessa? Asia ei ole vakava, mutta askarruttaa. Kertokaa kantanne.

feiarth kirjoitti:Almuli, tuo on ihan hyvä kysymys, sillä Caralia on periaatteessa realistisuuteen pyrkivä roolipeli - siis jollain tasolla. Ihan hirveitä epärealistisuuksia ei pitäisi olla päässyt läpi, jos näin on, kannattaa siitä vinkata vaikka Sachiyolle tai aloittaa uusi keskustelu, jossa mietitään mitä hahmolle pitäisi tehdä. Tällaista "yhdessä harjoitettua hienosäätöä" on tehty jonkinverran aikanaan ainakin Jaksun Jokeri-hahmolle.

Nimiin tai väreihin ei varmaankaan koskaan ole ihan kamalasti kiinnitetty Caraliassa huomiota. Itse ehkä soisin kiinnitettäväksi enemmänkin, mutta se nyt on ihan makuasia - eli yleistä keskustelua asian tiimoilta voidaan kyllä järjestää ja koittaa sitten vetää jotain linjausta. Myöskään esimerkiksi Caralian asukkaiden varsojen väreihin ei ole kiinnitetty huomiota, joten aika erikoisiakin väriyhdistelmiä on nähty sellaisista vanhemmista, joista ko yhdistelmän ei pitäisi olla edes mahdollinen.

Hienoahan se olisi, jos jokainen hahmoa luodessaan miettisi edes hieman hahmon realistisuutta, mutta enpä usko, että tähän mitään varsinaista sääntöä aletaan silti tehdä. Mutta tosiaan keskustelua saa ja pitääkin olla mieltä askarruttavista asioista! Hahmot ja niiden ongelmakohdat voi tuoda ihan julkikin, jos tuntuu, että siten saamme aikaan kunnollista keskustelua (:


Eli kommenttia ja keskustelua haluaisin nyt herätellä ihan kunnolla tästä aiheesta. Pitäisikö Caralian hahmonluontisääntöjä tiukentaa tai kiristää hahmohyväksyjän pipoa niin, että esimerkiksi Almulin mainitsemat rodun käyttösopivuusrikkomukset kitkettäisiin pois? Tai että väreihin kiinnitettäisiin tarkemmin huomiota? Haluaisin myös kuulla Sachiyon mielipiteitä hahmohyväksyjänä hyväksymiskäytännöistä. Tiedän, että ihan mitkä tahansa kuvioinnit eivät mene hahmoilla läpi, mutta jos Caraliaan koitetaan tuoda esimerkiksi pilkullinen suomenhevonen, niin mikä on tuomio? Tai ponirotuinen edustaja, jonka menneisyydessä lukee, että se on kilpaillut 140-senttisiä esteitä? Tai shirenhevosella lukee, että se on ravihevonen jne jne jne?

Ja sitten vielä ihan yleisesti, että minkälaisia lipsahduksia rotumääritelmistä olette valmiita hyväksymään? Suomenhevosen värityksenhän voi koittaa selittää vaikka väritystä säätelevän geenin mutaationa tai jollain muulla hyvin harvinaisella, mutta miksei mahdollisella tavalla..
feiarth
 

Re: Hahmojen realistisuudesta

ViestiKirjoittaja Siuri » 10. Tammi 2013 18:40

Noniin. Ensinäkin, aloitetaan siitä, että Caralia on roolipeli. Reaalisuutta hipova, mutta silti roolipeli.

Aloitetaanpa vaikka nimistä, jonka kyllä huomioin Almulin viittaamaa hahmoa hyväksyessäni. On totta, että suomenhevosten nimet yleensä ovat suomenkielisiä, varsinkin, jos ne Suomessa ovat syntyneet. Jos nyt ei viitata pelkästään tiettyyn hahmoon, on Caraliassa vuosien aikoina ollut monia hevosia, jotka ovat vaikkapa syntyneet Espanjassa, mutta joilla on silti suomenkielinen kutsumanimi. Väittäisin, että on turha kiinnittää huomiota näin pieniin asioihin(; siinä tapauksessa voisin ihmetellä, miten puolet Caralian hahmoista ymmärtää hahmoni Loskan nimen, vaikka se onkin suomenkielinen, eikä ns. hevosten yleiskieltä/muiden hahmojen äidinkieltä).

Värejä on pyritty pitämään luonnollisena hevosille (poikkeuksena silmien värit, joita saa soveltaa lähes vapaasti pysytellen kuitenkin edes ihmisten silmille luonnollisissa väreissä). Joitain hieman erilaisempia kuvioita ja kuviointeja on päässyt läpi, mutta nekin ovat harvassa. Pääsääntö on, että jos pystyy esimerkiksi näyttämään kuvan samankaltaisesta hevosesta, niin miksi se ei läpi menisi?
Mutta entäpä sitten rotumääritelmä ja tiettyjen hevosrotujen värit. Mielestäni tässäkin voi oikeasti joustaa, edes jonkin verran. Onhan mahdollista, että hevosen suvusta löytyy vaikkapa risteytystä, jonka takia hahmo on sitten hieman poikkeava rodustaan, taikka sitten juurikin mutaatioita. Harva kuitenkaan on loppujen lopuksi todella perehtynyt hevosten genetiikkaan.
Varsoja on myös värien mukaan aina syntynyt miten sattuu, joskus vanhemmista riippuen, joskus niistä täysin riippumatta. Jos välttämättä haluaa hahmolleen varsan, ja vieläpä tietyn värisen(; otetaan tilanne, jossa sinulla on neljä mustaa hevosta, ja haluat edes yhden valkoisen); eikö ole parempi tehdä kerralla hahmo, josta pitää niin luonteellisesti kuin ulkonäöllisestikin, kuin vain tehdä mustan värinen siksi, että vanhempansakin ovat.

Pointtini lähes jokaiseen kohtaan on kuitenkin se, että jokainen oman makunsa mukaan. Tietenkin on toivottavaa, että rotumääritelmiä ja nimiä noudatetaan mahdollisimman pitkälle, mutta kuten jo alussa sanoin, kyseessä on roolipeli. Miksi ei siis saisi olla luova?

Tämä on siis tosiaan periaate, jolla olen itse tähän asti toiminu, ja jonka itse olen nähnyt toimivaksi, mutta jos haluatte muutosta, niin ilmaiskaa ihmeessä oma mielipiteenne :)

e// fein kysymyksiin tosiaan vastauksia;
Pilkullinen suomenhevonen saattaa mennä joissain tapauksissa läpi, ja luultavasti meneekin. Silloin on tietenkin toivottavaa, ettei hevonen ole "virallisesti rekisteröity" tai sen suvusta löytyy/saattaa löytyä toistakin rotua.
Ponit ja esteet.. Suurikokoisella ponilla menisi vielä 140cm, mutta tässäkin mielellään pyritään hahmon tekijän omaan maalaisjärkeen ja kysymykseen: onko tämä tarpeellista.
Kylmäverisille tietääkseni järjestetään myös jonkinnäköisiä raveja, eli miksikäs ei? Ehkä ihan fakta on, etteivät ne aivan lämminveristen tasolle yltä, saatika kilpailisivat samassa luokassa, mutta jonkinnäköistä ravitaustaa voi toki löytyä :)
Sachin pelinurkka ~ Aikajana ~ Seuranhaku ~ DA
Sachi köpötellyt mukana 06.03.'10 ->

o. Falcon - Ylänköhevonen
o. Lawless - Lumihevonen
t. Loska - Lumihevosten johtajatar
t. Titania - Tasankohevonen
t. Nessa - Vuoristoponi
o. Tuisku - Lumihevonen
o. Arthur - Vuoristoponi
t. Meg - Tasankohevonen
o. Lucas - Ylänköhevonen
t. Sinna - Metsäponi


» Matkalla kulkeneet: Adolf, César, Luna, Thalassa, Kashmir, Halla, Zephyr, Roll, Vonder & Darius
Avatar
Siuri
Admin
 
Viestit: 3039
Liittynyt: 20. Huhti 2010 17:01
Paikkakunta: Tampere

Re: Hahmojen realistisuudesta

ViestiKirjoittaja Lumia » 10. Tammi 2013 19:53

Kuljen Sachiyon kanssa lähinnä samoilla linjoilla, ei ulkomailla syntyneitä suomenhevosia aina nimetä välttämättä suomenkielisellä nimellä, tai tuskin nimetäänkään, vaikka ei suomenhevonen varmaan hirveän suosittu muissa maissa ole, mutta kuitenkin. Kauhean moni täällä ei varmaankaan ole perehtynyt todella hyvin rotujen koko ja väri-säädöksiin muutenkaan, enkä ainakaan itse huomaa jos jonkun hahmon säkäkorkeus heittää muutamalla värillä tai väri ei ole sallittu, ellei se sitten ole ihan eriskummallinen esimerkiksi valkoinen friisiläinen..
Lisäksi tuo väri juttu, minun mielestäni hieman löyhemmät säädökset tuovat värikkyyttä hevosten kirjoon, olisi tylsään jos jokainen vastaan kävelevä olisi rautias, ruunikko tai musta, ainakin itse saan hieman inspiraatiota siitäkin, jos hahmoni on hiukan erilainen jollain tapaa.

Toki ymmärrän, että realistisuuden nimessä mennään, mutta tämä on minun mielipiteeni ja pidän siitä että Caraliassa on vapaus tehdä omanlaisensa hahmo, hieman realistisuudesta poikkeavalla tavalla. Jos tähän asiaan tartuttaisiin, niin eikö sitten olisi myös outoa miten näin paljon hevosia päätyy Caraliaan ja miten näin paljon laivoja tuhoutuu myrskyssä ym eikä yhtään ihmistä ole vielä ajatunut saarelle, eli kyllähän tämän roolipelin kaava noudattaa pientä epärealistisuutta myös muilla aihealueilla. Samoiten saaressa, se sisältää jäätiköstä tropiikkiin ja aavikkoon kaikki maastot, eikä sitäkään ole kukaan lähtenyt tuomitsemaan. En nyt väitä että tuomittaisiin tässä mitään nytkään, mutta sanon vain että edellämainittuihin asioihin pienet koko ja värimuunnokset ovat mielestäni pieni asia:)
Lumia
 

Re: Hahmojen realistisuudesta

ViestiKirjoittaja Jaksu » 10. Tammi 2013 20:29

Kerronpas minäkin nyt oman mielipiteeni, aloittaen hahmojen nimistä. Minusta on hyvä, että oman hahmonsa saa nimetä mielensä mukaan eikä olla turhan tarkkoja siitä, että antaa esimerkiksi sille Espanjassa syntyneelle hevoselle suomalaisen nimen. Minusta se olisi liian tiukkaa realistisuuden tavoittelua, onhan tämä sentään mielikuvitusmaailma, jossa on mukava leikitellä luovuudella.

Hevosten väreistä taas, siinäkin minun mielestäni pitäisi pelaajilla olla vapaus käyttää luovuutta, jotta omasta hahmosta saisi mieleisen, kunhan pysyttelee kuitenkin realistisuuden rajoissa. Minusta ei ole kauhean vakavaa pienet koko- ja värimuunnokset. Itse tosin hahmoa luodessani otan selvää, mitä värejä kyseessä olevan hahmon rodussa esiintyy, ja pyrin tekemään hahmoni rodun ominaisuuksien mukaan. Ja kuten Lumiakin sanoi, eihän Caralia hirvittävän realistinen ole senkään suhteen, että saari on hevosenpään muotoinen ja siellä esintyy kaikenlaisia kasvillisuusalueita laidasta laitaan.

feiarthin kommentti kiteyttääkin hyvin oman mielipiteeni:

feiarth kirjoitti:Hienoahan se olisi, jos jokainen hahmoa luodessaan miettisi edes hieman hahmon realistisuutta, mutta enpä usko, että tähän mitään varsinaista sääntöä aletaan silti tehdä.
Jaksu
 


Paluu Suunnittelu ja ongelmanratkaisu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron