Sun luonas olla saan'

Suon laitamilla on varsin turvallista seutua, havupuiden asuttamaa korpea, mutta mitä syvemmälle menee sitä petollisemmaksi käy maasto. Tukevalta näyttänyt sammalmätäs saattaa upottaa varomattoman kulkijan suonsilmäkkeeseen. Pimeällä suolla näkyy usein virvatulia.

Re: Sun luonas olla saan'

ViestiKirjoittaja Zarroc » 03. Helmi 2013 12:41

Ori oli jo menossa, sen huomasi hänen elekielestään ja äkisti minä halusin vain vetää sanani takaisin. Olisi vain pitänyt antaa hänen mennä menojaan, ei olisi ollut tätäkään ongelmaa että joutuisin miettimään niin paljon hänen seurassaan. Kuitenkin hän sitten kääntyi katsomaan minua jotenkin hämmentyneesti ja nyökkäsi, joka alkoi pikkuhiljaa turhauttaa minua suuresti. Eikö hän oikeasti saanut sanaa muka suustaan?

Lopulta hän kuitenkin avasi taas suunsa, heittäen minua sillä pallolla joka oli pyörinyt koko pätkivän keskustelun suuntaan jos toiseen.
”Mitä paikkaa suosittelet?” Kysymys sai minut jäämään hieman mietteliääksi. Niin, mitäpä? Periaatteessa voisin viedä hänet yhteismaalle ja jättää sinne oman onnensa nojaan, lähtien takaisin metsäponien maille. Tai sitten jonnekin muualle, mistä sitä tietäisi...
Käänsin toista korvaani Quickstepiä kohden, mietteliäästi ympärilleni vilkaisten.
"Entä jos lähtisimme Yhteismaalle?" Kysyin lopulta hitaasti, miettien ylipäätään tiesikö ori mikä yhteismaa oli. Nooh, se selviäisi varmaan aika helposti ja voisinhan minä sitten kertoakin. Ja yleensäkin sen nimi jo kertoi niin paljon että tyhmempikin osasi yhdistää että yksi plus yksi on kaksi.

Katselin oria vähän vaivihkaa sivusilmällä, lähinnä arvuutellen sitä mitä toinen mietti. Ei hänestä saanut oikein mitään selkoa ja kontaktin ottaminen oli vielä vaikeampaa. Tai sitten tämä tilanne oli molemmille sen verran hankala että pureuduimme mieluiten vain kuoreemme.
Zarroc liittyi Caralian riveihin lokakuussa 2009.

Aktiivipalveluksessa parantajista murhaajiin:
» Afgeleopen Zoe "Aggressiivinen"
» Kotka "Tyyni"
» Khimaira "Epäuskoinen"
» Rijm "Surullinen"
» Zeraw "Katkera"
» Ragenan "Epäileväinen"
» Murhaaja "Välinpitämätön"
» Hefaistion "Ahdistunut"
» Replica "Epävarma"
» Winchester "Neutraali"
» Cherisa - Arkkienkeli "Psykoottinen"
» Добыто "Nöyrä"
» Ra'zac Avrae "Hyväuskoinen"
» Ijzer "Nuori"
» Routakyyhky "Jäyhä"
» Vidar "Murehtiva"

Elämä on tulta
En jaksa enää juosta
Hakekaa minut pois täältä
Tehkää päivistäni arvokkaita

Rivinoteeraukset.
Galleria.
Korppi.
Avatar
Zarroc
Jokapaikanhöylä
 
Viestit: 3667
Liittynyt: 02. Heinä 2010 12:17
Paikkakunta: Kuopio

Re: Sun luonas olla saan'

ViestiKirjoittaja Mwjan » 08. Helmi 2013 15:16

Edelleen kuran peittämä valkeaharjainen ori odotti. Hän ei todellakaan ollut perillä saaren menoista ja sitä, missä oli mitäkin. Onneksi hän törmäsi tähän tammaan, joka oli elänyt saarella sen verran, että se kykenisi opastamaan oria edes hetken.
Khimaira epäröi vastauksensa suhteen, mutta rauhallisena ori vain odotti ja katseli toista. Viimein kun se oli saanut päätökseen paikan, minne heidän tiensä voisivat kulkea, valkopää nyökkäsi ja antoi tamman johdattaa heidät liikkeelle.

Yhteismaa tarttui kielenpäähän mietittäväksi. Yhteismaa kuulosti sellaiselta että kuka tahansa sai mennä alueelle ja tavata toisia ilman että heidän täytyisi olla varovaisia. Yhteismaan jälkeen he voisivat jatkaa matkaansa omille teille, orilla ei kuitenkaan ollut mielessäkään mihin hän voisi tämän jälkeen lähteä. Hän oli kuitenkin kiitollinen mielessään tummapukuiselle tammalle. Hänestä oli seuraa ja apua, vaikka vaikealta se tuntui ajatella tai ajatus ei kuulostanut kovinkaan realistiselta.

Askeleet taipuivat kohti yhteismaata. Matka oli tuntunut uuvuttavan pitkältä, mutta matkan aikana pystyi katsomaan ympärillensä ja todistamaan näkökenttäänsä maisemat. Tyytyväisin, mutta hiljain askelin se seurasi tammaa yhteismaalle asti. Tamma ei varmaan osannut kuvitella, että ori oli kiitollinen toiselle. Quickstepille oli hankalaa sanoa sanoja mitä hän tarkoitti, eikä ilmeestäkään saanut aina tolkkua.
Mwjan
 

Re: Sun luonas olla saan'

ViestiKirjoittaja Zarroc » 06. Maalis 2013 14:16

Quickstepille tuntui kelpaavan päätöksistäni mikä vain. Hän nyökkäsi rauhallisesti ja lähti kulkemaan perässäni. En sanonut matkan aikana kertaakaan sanaakaan, annoin orin olla rauhassa ja miettiä omia asioitaan, samalla kun itse pohdin milloin minusta oli tullut näin auttavainen muita kohtaan. Mutta ehkä valkonaama oli herättänyt sisälläni jonkin pienen säälintunteen, koska tiesin itsekin miltä tuntui olla täysin yksin ja eksyksissä, ilman mitään tietoa siitä missä oli ja miksi oli.

Jos kerrankin voisin olla edes jollain tavalla hyödyksi jollekin, kai sen tilaisuuden voisi käyttää tässä kaikessa hiljaisuudessa. Meidän matkamme Yhteismaalle oli kuitenkin suhteellisen miellyttävä, koska kumpikaan ei tosiaan pukahtanutkaan, eikä se haitannut minua yhtään. Hiljaisuudessa oli helpompi taivaltaa, varsinkin sellaisen kanssa jota ei kunnolla edes tuntenut.

Kun me sitten lopulta päädyimmekin Yhteismaan rajoille, seisahduin vain hetkeksi aloilleni ja katsahdin Quickstepiä jotenkin mietteliäästi.
"Ajattelitko liittyä johonkin laumoista?" Kysyn tyhjällä sävylläni. Kaipa se olisi ihan tarpeellista tietää, jos vaikka valkonaama haluaisi tietää missä suunnassa jonkin lauman alueet olivat tai jotain. Mutta en sitten tiennyt, ei näistä laumattomien mailla vaeltajista ikinä tiennyt. He saattoivat jatkaa täältä matkaansa suoraan vaikkapa siihen baariin, Magic Drinkiin ja jäädä sinne loppuelämäkseen. Tai sitten palasivat takaisin laumattomien maille, häiriköityään tarpeaksi muiden laumojen rajavartijoita.
Zarroc liittyi Caralian riveihin lokakuussa 2009.

Aktiivipalveluksessa parantajista murhaajiin:
» Afgeleopen Zoe "Aggressiivinen"
» Kotka "Tyyni"
» Khimaira "Epäuskoinen"
» Rijm "Surullinen"
» Zeraw "Katkera"
» Ragenan "Epäileväinen"
» Murhaaja "Välinpitämätön"
» Hefaistion "Ahdistunut"
» Replica "Epävarma"
» Winchester "Neutraali"
» Cherisa - Arkkienkeli "Psykoottinen"
» Добыто "Nöyrä"
» Ra'zac Avrae "Hyväuskoinen"
» Ijzer "Nuori"
» Routakyyhky "Jäyhä"
» Vidar "Murehtiva"

Elämä on tulta
En jaksa enää juosta
Hakekaa minut pois täältä
Tehkää päivistäni arvokkaita

Rivinoteeraukset.
Galleria.
Korppi.
Avatar
Zarroc
Jokapaikanhöylä
 
Viestit: 3667
Liittynyt: 02. Heinä 2010 12:17
Paikkakunta: Kuopio

Re: Sun luonas olla saan'

ViestiKirjoittaja Mwjan » 22. Maalis 2013 14:05

Viimeinkin jalat ottivat viimeiset askeleet, ennen kuin pysähtyivät hetkeksi paikoilleen. Heidän matkansa oli kestänyt muutaman tovin ja viimeinkin he olivat päässeet sinne minne oli tarkoitus. Matka oli ollut mieluisa eikä liian ahdistava, varmaan syystä ettei kummankaan tarvinnut keskustella toistensa kanssa. Heidän luonteen piirteensä ei suonut ylimääräisiä ja aktiivisia keskusteluita.

Katse kääntyi tammaan samassa hetkessä kun kysymys liittyi laumoihin. Quickstep oli liittynyt lumihevosten laumaan ja katsoen tammaa, hän uskoi, että toinen ei ollut samasta laumasta. Vai oliko aikaisemmin tamma sanonut kuuluvansa johonkin? Hetken aikaa joutui ori miettimään lauma-asiaa, mutta sai kun saikin viimein puhuttua. Tällä kertaa hän pystyi rauhoittumaan, huokaisemaan syvään ja jopa aloittamaan puhumisen ilman muminaa.
”Kuulun Lumihevosiin”, hän kommentoi ja kysyi vastineeksi ”Entä te?”, ori tiesi toisen kuuluvan laumaan. Tamma oli jo kauemmin ollut saarella ja varmasti oli liittynyt, ellei hän vaeltanut liittymättömänä. Ori ei oikeastaan tiennyt laumojen virallista tarkoitusta. Hän ei kuitenkaan ollut pahansuopa joka voisi kenen tahansa nenille hyppiä ja kulkea vierailla mailla. Hänelle oli oikeastaan yhden tekevää kuuluiko laumaan vai olla kuulumatta.

Orilla oli paljon kysymyksiä päässä, mutta ne ei vain tahtonut tulla esille, eikä hän juurikaan halunnut vaivata tuota tammaa tämän yhtään enempää. Ehkä seuraava tuttavuus soisi hänelle hetken juttelun ja kysymyksiin vastaamisen. Quickstep hymähti, hänen katseensa ei ollut siirtynyt hetkeksikään tammasta poispäin vaan oli jäänyt katsomaan sitä ja odottamaan vastausta.
Tämän jälkeen Quickstep olisi valmis ottamaan askeleensa päinvastaiseen suuntaan kuin tamma ja jatkamaan uutta matkaa, mutta tuntui vaikealta lähteä. Jättää toinen yksin oman onnensa nojaan ja etsimään uutta seuraa. Yksi vaihtoehto oli että ei edes etsinyt seuraa vaan kulki itsenäisesti.
Mwjan
 

Re: Sun luonas olla saan'

ViestiKirjoittaja Zarroc » 21. Huhti 2013 16:29

[anteeksi kestosta]

Hän vastasi kysymykseeni neutraalisti, kuten aina, ja kertoi kuuluvansa lumihevosiin. Kas vain, tämäpä yllättävä käänne. Tai no jaa, minähän se itse olin vain olettanut hänen olevan laumaton. Vaikka itsekin olin laumattomien mailla muuten vain pyörinyt.
"Olen metsäponi."
Vastasin kohtapuoliin ja katselin oria rauhallisesti päästä jalkoihin. Meidän matkamme oli tainnut tulla päätökseen, ainakin minusta tuntui siltä. Mutta jostain syystä toivoin, että tapaisimme vielä joskus. Quickstep vaikutti kuitenkin loppujen lopuksi hevoselta, joka saattoi jopa ymmärtääkin minun hiljaista ajatusmaailmaani.

"Sinun täytynee varmaan jatkaa matkaasi muualle", sanoin lopulta hitaasti ja silmissäni häivähti hetken aikaa pientä hymyä. Niin kai meidän kaikkien oli jossain vaiheessa jatkettava johonkin. Eri asia oli se, halusiko varmasti lähteä. Mutta oli kai vain pakko.
"Olen varma, että näemme vielä." Hymähdin ja nyökkäsin hänelle rauhallisesti. "Hyvää matkaa Quickstep."
Sen sanottuani katsahdin häntä vielä kerran jonnekin silmien tasolle ja käännyin ympäri, lähtien taivaltamaan omaa matkaani kevyessä ravissa. Ei minulla ollut kiire mihinkään, mutta joskus lähteminen vain oli vaikeaa. Minkäs teet, kun totut johonkin.
Siksi en viettänyt kenenkään kanssa liikaa aikaa, en halunnut tottua mihinkään enkä jäädä riippuvaiseksi kenestäkään. Siksi oli parempi pysyä liikkeessä ja jalat kannattelivat minua laukassa kohti metsäponien alueita.

Se siitä, taas kerran.

KHIMAIRA POISTUU.
kiitokset pelistä! :)
Zarroc liittyi Caralian riveihin lokakuussa 2009.

Aktiivipalveluksessa parantajista murhaajiin:
» Afgeleopen Zoe "Aggressiivinen"
» Kotka "Tyyni"
» Khimaira "Epäuskoinen"
» Rijm "Surullinen"
» Zeraw "Katkera"
» Ragenan "Epäileväinen"
» Murhaaja "Välinpitämätön"
» Hefaistion "Ahdistunut"
» Replica "Epävarma"
» Winchester "Neutraali"
» Cherisa - Arkkienkeli "Psykoottinen"
» Добыто "Nöyrä"
» Ra'zac Avrae "Hyväuskoinen"
» Ijzer "Nuori"
» Routakyyhky "Jäyhä"
» Vidar "Murehtiva"

Elämä on tulta
En jaksa enää juosta
Hakekaa minut pois täältä
Tehkää päivistäni arvokkaita

Rivinoteeraukset.
Galleria.
Korppi.
Avatar
Zarroc
Jokapaikanhöylä
 
Viestit: 3667
Liittynyt: 02. Heinä 2010 12:17
Paikkakunta: Kuopio

Re: Sun luonas olla saan'

ViestiKirjoittaja Mwjan » 09. Tammi 2014 16:24

Quickstep tuntui hymähtävän tyypilliseen tapaan rauhallisesti katsoessaan tammaa. Hänestä tuntui väärältä jättää toinen, mutta jos heidän välillään ei ollut tämän kiivaampaa keskustelua, miksi täytyi väkisin jäädä paikoilleen jumittamaan?
Tamma kuului metsäponeihin, joten heidän tulevaisuuden tapaaminen onnistuisi joko yhteismaan alueella tai laumattomien puolella. Quickstep ei kuitenkaan uskonut, että he tulisivat tapaamaan toisensa lähiaikoina. Hän ei halunnut odottaa liikoja tai toivoa sitä.

Ori nyökkäsi tammalle vastaukseksi lähdöstään. Quickstepin täytyi lähteä tutkimaan uusia osa-alueita saarelta ja etsimään omaa itseään. Hän ei vieläkään pystynyt ymmärtämään tilannetta, että hän oikeasti vietti aikaansa vain villihevosten keskuudessa. Hänen rennon rauhallinen olemuksensa pysyi yllä sen ajan kun ori jaksoi sitä kantaa. Hän ei turhia pelännyt eikä huokaillut, mutta ei osannut suhtautua asioihin oikealla tavalla. Hän näytti hiljaisen ja normaalin puolensa tuolle tammalle, mutta hukkuisi omaan itseensä heti lähdön jälkeen.
”Kuin myös”, hän sai sanotuksi melkein heti tamman lauseiden jälkeen. Ori oli itsekin hämmästynyt vastauksen nopeuteen ja sai hymyillä itselleen.

Viimein valkokasvo käänsi katseensa pois tammasta ja heilautti häntäänsä vaistomaisesti kääntyessään. Ennen kuin hän katosi kokonaan paikalta, kääntyi hän katsomaan tammaa ja nyökkäsi kiitokseksi avusta, siitä avusta, että tamma oli saanut olla hänen tukipylväänsä vieraassa maassa.
Niin lähti valkokasvo kävelemään syvin, mutta rennoin askelin lumihevosten alueelle.

Quickstep poistuu.
[ Kiitoksia pelistä. (: ]
Mwjan
 

Edellinen

Paluu Suo

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron