Tyhjiä mietteitä [yksinpeli]

Saaren toinen, hieman pienempi lampi. Lammen ympärillä kasvaa puita ja pieniä pusikkoja. Vesi on kirkasta ja etenkin kesäisin myös varsin lämmintä meriveteen ja pohjoiseen lampeen verrattuna. Tässä lammessa ei asu hevosille kovin vaarallisia eläimiä, eikä lampi ole kovin syväkään.

Tyhjiä mietteitä [yksinpeli]

ViestiKirjoittaja kujakettu » 29. Syys 2011 19:17

[Yksinpeli.]

SALTO

Levottomia, epämääräisiä askelia.
Havut puissa ovat jo aivan värittömiä. Missä välissä syksy taas kerkesi yllättää? Aamuisin herään ympärillä olevaan sumuun, eikä varmasti menen montakaan päivää ennen kuin se vaihtuu aamuisin kirpakkaan kuuraan. Onko lumentuloon enää miten pitkä aika?
Tutustuin siihenkin kummalliseen valkoiseen ilmiöön vasta viime talvena. Ei Espanjassa satanut lunta, ei siellä ollut mitään rankkaa vesisadetta tai kesämyrky kummempaa. Tämä saari sen sijaan oli kuin kummallinen aarreaitta täynnä mitä ouduimpia ja ihmellisempiä asioita. Oli vähän kuin olisit löytänyt aina uuden oven, jonka tapaa paljastuu jotain aivan uskomatonta.

En minä sitä kuitenkaan nyt mieti kuin ohimennen. Mieltäni kaihertaa sen sijaan jälleen Rem. Tapaamisestamme oli jo aikaa, siitä mitä moninaisemmasta ja sekopäisimmästä kohtaamisesta. Hänelle piti antaa omaakin aikaa, mutta oikeastaan olisin jo halunnut löytää hänet taas. Ihan vain siltä varalta että..
Siltä varalta ettei hän kuitenkaan ollut saanut päähänsä tehdä jotain typerää.
Ihan vain koska häntä pelotti.
Mikään ei olisi kamalampaa kuin löytää hänet jostain henkihieverissä ja epätoivoissaan.. Kun kerta sain hänet kuitenkin rohkaistumaan asian suhteen, en halunnut että asia menisi enää yhtään takapakkia takaisin siihen, että hän ei halua pitää varsaa.

Syksykin oli jo sen verran pitkällä, että olikohan hänen vatsansa jo kasvanut sitten enemmänki kokoa? Milloin varsa edes syntyisi..
Äh.
Kaikkea sitä.
Mutta syntyisikö lapsi ennen lumien tuloa vai olisiko hän myöhäissyksyn lapsi?
Kaikkia sekavia ajatuksia. En olisi ikimaailmassa uskonut että kaikki tämä pääsisi tapahtumaan.
En tosin olisi edes uskonut että en enää kaipaisi Espanjaan. Mutta ei, nykyään kotini oli täällä.
Niin paljon tapahtunut niin lyhyessä ajassa.
Meistäkö muka vanhempia?
Oliko naurettavampaa kuultu.
Kaksi vastuutonta heittiötä yrittää pitää asiat ruodussa.. Heh, siitä mahtaakin tulla helppoa..
Täysin älytöntä, mutta silti niin loistavaa.

Heilautan vähän tuohtuneena päätäni. Tarvitsisin nyt kyllä seuraa... Jos löytäisin jostain Loskan, mikäli Rem ei sattuisi löytymään? Oikeastaan halusin löytää molemmat, en ollut taas hävyttömän pitkään aikaan tavannut kumpaakaan. Tarvitsin jotakuta jolle jakaa mietteitäni - missäköhän muuten César oli? Tosin nyt oikeastaan tuntui että tarvitsin ennen kaikkea Loskaa juttukaveriksi. En ollut kertonut hänelle aikoihin juurikaan mitään, ja minusta olisi ollut mielenkiintoista myöskin kuulla hänen kuulumisiaan uuden "työn" parista. Ainut huono puoli tässä saaressa oli kyllä se, että tilaa riitti kuin jossain.. ranskalaisessa palatsissa! Eihän täältä ikinä löytänyt ketään silloin kun halusi.
Oli etsiskelykin kenties tietyissä rajoissa ihan mielenkiintoista, mutta joskus olisi voinut olla mukava tavoittaa toiset vähän nopeamminkin. Toisaalta siinä oli hyväkin puolensa - matkalla yleensä tapasi uusia tuttavuuksia..

Nyt kyllä minun pitäisi päästä pukemaan nämä miljoonat päässäni pyörivät ajatukset sanoiksi jollekulle, tai pääni oikeasti räjähtäisi.
Vilkaisen vielä kerran ympärilläni olevaan syksyisen masentavaan aukeaan - värittömiä havupuita, surullisenharmaa lampi jossa kimmelsi valkea peilikuvani hieman hermostuneen oloisena - ja tummanpuhuvat pilvet taivaalla, joista näki että kunnon sadekuuro oli enää vain muutaman hätäisen tovin päässä. Maakin oli täynnä väriään menettävistä kasvista ja havuista.
Huiskaisen häntääni kuin mielenosoituksellisesti, luon tiiviin silmäyksen edessäni värjöttelevään peilikuvaan ja päätän lähteä tosissani etsimään jotakuta, jolta etsiä vastauksia. Joskus kaksi päätä kun tuntui olevan yhtä parempi.
Niinpä kierran tiiviin päättäväisesti lammen, lähtien puikkelehtimaan havumetsän synkkeään maisemaan. Häätäisköhän Loska minut pois jos menisin lumihevosten alueille asti? Noh, kunhan nyt ensin etsisin tieni taas yhteismaalle, voisin miettiä tätä suunnitelmaani uusiksi sielläkin, tai vaikka tässä matkan varrella.
Nostan laukan, ja vahvasti maata takoen kuljettavat kavioni minut jonnekin toisaalle.
Uusien matkojen taa.

SALTO poistuu.
kujakettu
 

Paluu Eteläinen lampi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron